A lány szürke sállal 2010.05.14. 08:27

DUE

Fél hétkor csörög a telefonom ébresztője. Éppen annyira képes vagyok kinyitni a szemem, hogy lenyomjam a Szundi gombot, aztán beburkolózom a 400 forintos IKEA takarómba, ami éppen annyira elég, hogy ne fagyjak meg éjszaka, persze erre is csak a plédemmel kiegészítve. Tíz perc múlva megint csörög az az átkozott. Ismét kinyomom. Tíz perc múlva újra. Kicsit felhúzom magam, átállítom, hogy egészkor csörögjön, félálomban nem jövök rá, hogy egyébként is akkor csörgött volna újra. És hétkor végre felkelek. Kitámolygok a konyhába, megsütöm a fokhagymás bundáskenyereim, megmelegítem a túléléshez ma különösen szükséges kávémat, és leülök blogolni. Mert a DUÉ-ről írnom kell.

Középsulisan, amikor rájöttem, hogy érdekel az újságírás (nem, inkább arra jöttem rá, hogy semmi máshoz nem értek, csak az íráshoz), még felnéztem a Diákújságírók Egyesületére. Mennyire jó lehet ide tartozni... már fiatalon elkezdeni az újságírást, biztosan könnyebben találnék utána állást, lenne gyakorlatom... Az egyik barátnőmmel, nevezzük Lettinek, képesek voltunk vidékről feljönni a DUE találkozóra, kétszer is. De aztán lassan rájöttünk, hogy annyira nem nagy szám, sőt... sétálgattunk, hallgattuk a meghívottakat, és halálra untuk magunkat. Aztán tavaly, az első olyan DUE találkozón, amin nem voltunk ott, beütött a ménkű. Az egyesület kiírta a netes portálján, hogy mivel nem érkezett elegendő minőségi írás és fotó (szeretek fotózni is), ezért bizonyos helyezetteket nem hirdetnek ki. Ráadásul egy olyan fotó lett az első, ahol egy muslicát fényképeztek le egy tányérban, nem is jó minőségben, nem jó beállításban. Itt ábrándultam ki végleg a DUÉ-ból.
Aztán Letti nyert az ideire két jegyet. Én pedig elmegyek röhögni. Többek között SP-n. SP. A DUÉ-n. A feltörekvő újságíró-generációt SP-re neveli az országos Diákújságírók Egyesülete.
Nem igazán tudom hova tenni a dolgot.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://thegirlwiththegreyscarf.blog.hu/api/trackback/id/tr752001924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása